Kulinarika

Recept za lososa:

Ta čudovita svilnata omaka s česnom, vinom, limoninim sokom in maslom se božansko ujema z nežnim lososom. Priprava je enostavna in hitra, okusi pa so neverjetni. Lososa v masleni omaki postrezi s pirejem, testeninami ali pa tudi le s kruhom, s katerim nujno pomaži vso omako, ker je tako dobra, da ne sme ostati niti kapljica.

O ja, velikokrat je tisto najbolj enostavno tudi najbolj dobro. Ker je losos nežna riba, je najbolje, da so tudi okusi, ki jo obdajajo nežni. Kombinacija česna, vina, masla in nekaj limoninega soka za osvežitev, je resnično čudovita in drznim si reči, da bo tako pripravljen losos najboljši losos tvojega življenja.

Za pripravo tega recepta uporabi svež losos, lahko pa tudi tistega, ki je bil zamrznjen. Jaz ponavadi kupim večji file lososa, ga doma očistim (dobro ga splaknem pod mrzlo vodo, obrišem s papirnato brisačo in mu s pinceto odstranim koščice), narežem na porcije, dam v vrečko za zamrzovanje in zamrznem. Ko ga potrebujem, ga čez noč prenesem v hladilnik, kjer se odtaja. Uporabim ga v vseh receptih tako kot svežega, res se ne opazi razlike. Tako vnaprej pripravljeni fileji so res čudoviti, saj prihraniš na času in se lotiš čiščenja le na vsake toliko časa. Pa še cenejše je, če kupiš večji file po akcijski ceni.